Flip & Movie

 

Cieľom projektu je zjednotiť a integrovať aktuálnu potrebu používania nových technológií čo najlepším spôsobom a podporovať kreativitu, inováciu a európsku dimenziu celoživotného vzdelávania u mladých ľudí a učiteľov. Náš projekt vychádza z potreby jazykovej gramotnosti v materinskom jazyku a v cudzích jazykoch, aby sa zvýšili komunikačné zručnosti, diskurz a strategické kompetencie v súlade so zásadami aktívneho občianstva a cieľmi ET 2020.

Keďže na celoeurópskej úrovni je  čítanie s  porozumením veľkým problémom pre mladú generáciu, práve tento projekt by mal našim žiakom pomôcť, aby sa čítanie stalo pre nich potešením, a nie iba povinnosťou. Čítanie a písanie bude prepojené s používaním moderných IT, žiaci budú vytvárať videá a v závere aj film.

Osobitné miesto v rámci medzinárodného projektu má komunikácia učiteľov aj žiakov v anglickom /s Lotyšskom aj v ruskom/ jazyku, spoznávanie nových kultúr a nadväzovanie nových vzťahov nie len na mobilitách žiakov a stretnutiach učiteľov, ale aj na sociálnych sieťach.

Vytvorili sme dva výstupy. 1. výstup je metodický materiál s názvom “Be Happy 2 Read & Write” v tlačenej aj digitálnej podobe spracovaný každou krajinou participujúcou na projekte, ktorý je súhrnom najlepších tvorivých a inovatívnych metód s úspechom používaných na výučbu čítania a písania v partnerských krajinách. 2. výstupom je Storyinventor – vzdelávacia hra, ktorá rozvíja jazyk, komunikačné, expresívne a rozprávačské zručnosti žiakov.

Leave a comment